top of page

Följ med oss på en karavan

Nedan hittar du alla våra öppna karavaner. Biljetterna kostar 425 kr och du köper dem via Kulturcentralen.
 

Bra att tänka på innan du går din Matkaravan: 

  • Eventuella matallergier och önskan om vegetariskt alternativ meddelas senast dagen innan.

  • Kom i tid! Om du mot förmodan är sen anslut då diskret så att du inte stör karavanen och övriga deltagare. 

  • Vissa av våra turer sker delvis utomhus. Kolla gärna vädret innan och klä dig därefter. 


Klicka här om du är intresserad av en företagskaravan eller en privat gruppbokning.

karavanen004.jpg

Matkaravan på Möllan

En smak- och doftspäckad matvandring runt Möllevångstorget full av överraskningar och kulinariska bungyjumps. Vi upptäcker asiatiska grönsaker, kryddor från Mellanöstern, mogna ostar med ett och annat trendigt och lokalproducerat inslag. Karavanerna anpassas efter säsongen och vilken guide som leder turen, så vi törs garantera att ingen tur är den andra lik. Karavanen varar ca 2 timmar och innehåller 4-5 lite längre smakstopp.

41.jpg

Säsongskaravan i Saluhallen

Den röda tråden i saluhallskaravanen är att tillsammans med handlarna upptäcka smakerna som är i säsong just nu, vilket betyder att ingen karavan kommer att vara den andra helt lik. På Saluhallen fokuserar vi på smaker, trender och traditioner och som vanligt när Matkaravan är inblandade dyker det alltid upp exotiska inslag! Karavanen varar ca 1,45 timme och innehåller 8-10 kortare smakstopp.

IMG_3504.jpg

Fikakaravan

En smakvandring där vi upptäcker det söta Malmö. Längs vägen provar vi bakverk, karameller och praliner med ursprung både i och långt utanför Norden. Vi avhandlar allt från supertraditionella till ultramoderna fikatraditioner, kinesiska och japanska sötsaker, baklavas, lakrits, wienerbröd, bullar, choklad och praliner. Givetvis bjuds som vanligt massor av matnördig kunskap som grädde på tårtan - och förstås en kaffetår längs vägen. Karavanen varar ca 2 timmar och innehåller 5-6 smakstopp.

DSC_0240.jpg

Plantbaserad karavan

Upptäck Malmös stora utbud av plantbaserade matupplevelser. Samtidigt som vi smakar pratar vi om plantbaserade tillagningstekniker och råvaror, tipsar om smaksättningar och slänger in ett och annat recept. Karavanen vänder sig till alla som är nyfikna på plantbaserad matlagning. Allt som serveras på karavanen är givetvis veganskt och vi rör oss, som vanligt när vi på Matkaravan är inblandade, mellan många olika särpräglade kök. Turen innehåller både mer matiga smakprover och sötsaker.

IMG_6016.jpg

Tours in English

Discover the culinary heritage of Sweden and Scandinavia through your tastebuds. Experience both classic Swedish fare like pickled herring, smoked and cured salmon and Scanian cured ham, as well as modern artisanal products like cheese, cloudberry jam, charcuterie, chocolate and ice cream from small-scale producers. Of course, all of the samples come with a story connecting them to Sweden’s and Malmö’s cultural heritage. 

KONTAKTA OSS

+45 31 31 86 51

+46 (0)70-734 41 36
lena@matkaravan.com

linda@matkaravan.com

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
Logo_matakaran_4frg3.png

Food Tours Malmö
Ystadsgatan 31

214 24 Malmö

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Tack för din anmälan!

bottom of page